Ystad Arena, Ystad

Ystad Arena er et delvist færdigbygget multiarena, beliggende i den centrale del af byen. Anlægget som indviges 12 september 2014 består af 25-meter indendørsbassin, rehab og eventyrbassin, rutschebaner, strømkanaler, varme lavvandede bassiner for børn med plads til træning, rekreation og leg, alt under et og samme tag. 
 

Motionsbassin:
Bassinet holder en vandtemperatur på 28 grader, er 25 meter lang og har 8 brede baner. Den lave ende er 1,2-1,6 meter dyb og dybde delen med 1-meters og 3 metersvippe er 3,8 meter dyb.  

Multibassin:
Bassinet med højde- og sænkbar bund anvendes til alt fra babysvømning til vandtræning. Vandtemperaturen er 30-34 grader afhængig af aktivitet. 

Familiebassin:
Indeholder et soppebassin for de mindske med en mindrere rutschebane. Ved siden af soppebassinerne finder man et strandbassin som munder ud i flade beregnet til leg, der er også en strøm-kanal, der går omkring en pool med klatrevæg. Afslutningsvis findes et varmtvandsbassin med undervandsstråler til afkobling. 

Processing har været med og planlagt, leveret og bygget en energioptimeret, topmoderne og robust vandbehandling, bestående af Collecta tryksandfilte med returskyl og Dinuf Recycle (UF) som genbruger cirka 80% af skyllevandet til bassinerne. Alle systemer kontrolleret af belastningafhængig af måle- kontroludstyr Depolox for laveste miljø påvirkning og energiproduktion. 
Systemet er også udstyret med turbiditetsmålere (turbiditet) som et ekstra kontrolparameter for garanteret høj vandkvalitet. 
Anlægget producerer sit eget klor via Prosec NXT membranklor producent, for øget sikkerhed og for at minimere berigelsen af ætsende salte i badevandet. 
Skyllevandstankene overvåges og kloreres seperat. Naturligvis er UV-lys installeret for at reducere klorrestprodukter, ved høj belastning doseres aktivt kul i filtrene for at gæsterne og medarbejdere skal have den perfekte oplevelse og svømmebadsmiljø.