Vanadisbadet, Stockholm

Vanadisbadet er et udendørsanlæg belliggende i Vanadislunden i Vasastan midt i det centrale Stockholm. Anlægget blev åbnet i 1938 og lukkede i 2007.
Ifølge et tidligere forslag skulle anlægget nedrives og et nyt svømmeanlæg bygges og stå færdigt i 2012. I juni 2012 præsenterede Stockholms idrætforvaltning et helt nyt forslag, som indebar at det gamle ærværdige anlæg skulle bevares og renoveres. 

Ombygninger er nu klar og Vanadisbadet havde ny premiere åbning den 15. juni 2014.

Processings mission ved reetablering og renovering af det nye Vanadisbad omfattede planlægning, konstruktion, leverance af to stålpools fra agentur Berndoff Bäderbau, installation og idriftssættelse af vandbehandling. 

Takket været generøse teknologiområder, blev det muligt at bygge et robust vandrensningsanlæg gennem tryksandfilter efter DIN-standard, energieffektive pumper og seneste teknik for måling og dosering. Man valgte også at erstatte de gamle og utætte bassiner med helt nye konstruktioner i stål, alt for at anlægget fortsat skulle være en juvel og en oase midt i Stockholm i lang tid fremover. 

Kunde: Arcona

Stålbassiner – Berndorf Bäderbau

Svømme- og træningsbassin:
Længde: 25 m
Bredde: 12 m
Min. dybde: 1 m
Max. dybde: 2 m

Undervisnings-/Børnepool:
Længde: 10 m
Bredde: 12 m
Min. dybde: 0,6 m
Max. dybde: 1 m

Soppebassin:
Diameter: 8.5 m
Dybde: 0,3 m