Hallands Sygehus, Kungsbacka Sverige

Dinuf ultrafiltrering skaber barrierer mod bakterier og virus.

På Kungsbacka Sygehus har Processing installeret et nyt, moderne rensnings- og vandbehandlingssystem for rehab-bassinet. 

På mange sygehuse er det ekstra vigtigt at holde en meget høj vandkvalitet, da mange af brugerne af bassinet har nedsat immunforsvar eller på anden vis er modtagelige overfor for forureninger og bakterier. 

Det var blandt andet derfor man på Kungsbacka sygehus valgte at installere en Dinuf Pool ultrafilterenhed, hvilket via membranfiltrering skaber en effektiv mikrobiologisk barriere og renser vandet, ikke kun for sædvanlig snavs uden adskillelse, men også ekstremt små partikler som for eksempel virus og bakterier. Ultrafiltermembranen i Dinuf Pool rengøres kontinuerligt og kontrolleres via et automatisk renskylnings- og overvågningsprogram. 

Processing har også installeret måleudstyr Depolox Pool, som hele tiden kontrollerer vandkvaliteten og den aktuelle belastning i basinet, for effektiv at tilpasse puper og kemikaliedosering, hvilket minimere strøm- og kemikalieforbrug, samt garanterer vandkvaliteten. 

En ny energieffektiv cirkulationspumpe er også installeret, hvilket bidrager yderligere til et sænket strømforbrug, samt til at mindske lydniveauet i teknikrummene. En investering som giver pote både for miljø og tegnebogen.